Kiedy spróbowałam tej sałatki pierwszy raz na urodzinach przyjaciółki, wiedziałam że będzie częstym gościem w moim domu. Od razu poprosiłam o przepis.
1 średniej wielkości brokuł (500g)
1 kostka fety
1 cebula
1 cebula
4 jajka
puszka kukurydzy
garść orzechów włoskich
Sos:
5 łyżek śmietany 18%
2 łyżki majonezu
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
WYKONANIE:
- Rozdziel brokuła na różyczki i gotuj do miękkości w osolonej wodzie. Odcedź;
- Ugotowane jajka, cebulę i fetę pokrój w kostkę;
- Orzechy włoskie zalej wrzątkiem i obierz ze skórki;
- Przygotuj sos: czosnek przeciśnij przez praskę lub drobniutko pokrój, dodaj śmietanę, majonez, dopraw solą, pieprzem i wymieszaj;
- Wszystkie składniki wrzuć do miski i wymieszaj z sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz