Kiedy zrobiłam to ciasto po raz pierwszy na święta, wszyscy byli zachwyceni. Całość zniknęła w dwie godziny!
SKŁADNIKI:
Spód:
190g ciastek Kruszynek typu pieguski
100g margaryny Kasi lub Masła
Krem:
330ml śmietany 30%
250g mascarpone
150g gęstego jogurtu naturalnego
80g cukru pudru
łyżeczka kwasku cytrynowego
2 galaretki wiśniowe
PO FILMIKI Z PRZEPISAMI ZAPRASZAM NA MOJE KONTO YOU TUBE - KLIKNIJ TUTAJ.
WYKONANIE:
1. Ciastka pokruszyć, margarynę podzielić na małe kawałeczki i wszystko razem zblendować na gładką masę;
4. Galaretki zalać minimalną ilością wody, dobrze wymieszać i odstawić do wystudzenia;
5. W oddzielnym naczyniu ubić na sztywno śmietanę;
9. Odstawić do wystudzenia najlepiej na całą noc.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz