W lodówce zalegały mi 2 opakowania ciasta francuskiego i pierś z kurczaka. Z tego tez powodu na szybko powstał ten przepis. Patrząc na reakcję domowników okazał się on strzałem w 10! Kieszonki smakowały znakomicie i zniknęły w mgnieniu oka. Na pewno będą często gościć na naszym stole.
SKŁADNIKI:
2 opakowania ciasta francuskiego
keczup pikantny bądź sos pomidorowy
8 plasterków sera żółtego
8 kawałków ogórków "krokodylków" bądź kiszonych
25/30 dag piersi z kurczaka
oliwa z oliwek do marynaty kurczaka
przyprawa do kurczaka
sól
pieprz
WYKONANIE:
1. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, dodać ok. 2 łyżki oliwy z oliwek, odrobinę przyprawy do kurczaka, wszystko wymieszać i odstawić do lodówki na czas przygotowania reszty składników;
6. Na wierzch nałożyć drugie ciasto francuskie i dobrze posklejać boki. Można posmarować roztrzepanym jajkiem i ponacinać wierzch kieszonek;
7. Przełożyć na dużą blaszkę i piec w temp. ok. 190°C przez 25/30 min.
A JEŻELI MASZ OCHOTĘ NA COŚ SŁODKIEGO, POLECAM CI PYSZNE CIASTO - WYSTARCZY KLIKNĄĆ TUTAJ.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz