Podaję tą tartę praktycznie zawsze, kiedy mamy gości w domu - wszystkim smakuje i proszą o przepis. Jest łatwa w wykonaniu a smakuje przepysznie.
SKŁADNIKI:
Spód:
190 g ciasteczek kruszonek typu pieguski
100 g margaryny Kasi bądź masła
30 g czekolady gorzkiej
Krem:
1 puszka mleka kokosowego
330 ml śmietanki 30%
70 g wiórek kokosowych
2 galaretki truskawkowe
Foremka do tarty o średnicy 26 cm
WYKONANIE:
1. Ciasteczka pokrusz w blenderze;
2. Margarynę/masło podgrzej z czekoladą w rondelku aż do całkowitego połączenia;
3. Wymieszaj ciasteczka z przestudzoną margaryną i czekoladą. Wyłóż do foremki i wstaw do lodówki na min. 2h;
4. Śmietanę 30% ubij, następnie dodaj TYLKO gęstą część mleka kokosowego, krótko miksuj do połączenia składników. Wsyp wiórki i wymieszaj łyżką;
5. Rozrób 2 galaretki truskawkowe w 0.5 szklanki wody. Wystudzoną galaretkę dodaj do kremu i dokładnie wymieszaj.;
6. Wyłóż krem na spód tarty i wstaw do lodówki - najlepiej na całą noc. Przed podaniem możesz posypać wierzch startą czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz