Kiedy pierwszy raz spróbowałam tych burgerów na niedzielnym obiedzie u rodziców zakochałam się w tym smaku bezgranicznie. Od tego czasu robię je u siebie bardzo często. Mój mąż również je uwielbia :)
SKŁADNIKI:
500 g mięsa mielonego wołowego
200 g startego żółtego sera
4 ząbki czosnku startego na tarce
2 cebule starte na tarce
1 jajko
0.5 łyżeczki kucharka
1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego
0.5 łyżeczki gałki muszkatołowej mielonej
0.5 łyżeczki pieprzu czarnego
WYKONANIE:
2. Dodaj startą cebulę i czosnek oraz przyprawy;
Jeżeli chcesz zobaczyć krótki film z wykonaniem tego przepisu kliknij TUTAJ
6. Przekręć burgery na drugą stronę i znowu smaż kilka minut na niewielkim ogniu;
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz