Pierwszy raz jadłam te wafle na imprezie urodzinowej u znajomych. Tak mi posmakowały. że postanowiłam zrobić je u siebie w domu. Od tamtej pory nie robię innych wersji - jestem wierna temu przepisowi. ;)
SKŁADNIKI:
1 opakowanie wafli
2 jajka
1 kostka margaryny Kasi (250 g)
1 szklanka mleka w proszku
1 szklanka mleka w proszku
1/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
3 łyżki kakao
2. Jajka ubij dokładnie na parze (min. 10 min), dodaj cukry i zmiksuj do całkowitego ich rozpuszczenia;
3. Do zimnej margaryny wlej masę jajeczną i zmiksuj;
4. Dodawaj po łyżce mleka w proszku (ważne!) i dokładnie miksuj. Jeżeli wsypiesz całe mleko na raz - mogą powstać grudki;
6. Do pozostałej masy wsyp kakao i dokładnie wymieszaj;
8. Zawiń wafle w papier, dobrze przygnieć i wstaw do lodówki na ok. 2 godziny;
SMACZNEGO ;)
Bardzo smaczne
OdpowiedzUsuńCieszę się! Pozdrawiam:)
Usuń