Uwielbiam domową granolę. Jest dużo zdrowsza od sklepowych wersji, smakuje zarówno dorosłym jak i dzieciom, jest idealna na śniadanie. :)
SKŁADNIKI:
1 szklanka płatków owsianych
2/3 łyżki słonecznika
4 suszone morele
1 garść żurawiny suszonej
1 garść orzechów włoskich
0.5 łyżeczki cynamonu
2 łyżki miodu
2 łyżki masła orzechowego
WYKONANIE:
ZOBACZ KRÓTKI FILM Z WYKONANIEM GRANOLI - KLIKNIJ TUTAJ.
1.Na blaszkę wyłożoną papierem wsyp orzechy i słonecznika;
2. Morele pokrój w paseczki i wsyp na blaszkę;
3. Dodaj żurawinę, płatki owsiane i wszystko dokładnie wymieszaj;
4. W miseczce dokładnie wymieszaj miód, masło orzechowe i cynamon;
5. Dodaj wymieszane masło z miodem na blaszkę i mieszaj aż wszystkie suche składniki będą "obklejone".
6. Wstaw granolę do piekarnika nagrzanego do 120 st C na ok. 60min, co 10 min przemieszaj drewnianą łyżką aby granola była równomiernie podpieczona.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz