Pierwszy raz jadłam tę sałatkę u swojej koleżanki na domówce. Tak mi posmakowała, że od razu poprosiłam o przepis. Jest pyszna!
SKŁADNIKI:
1 słoik pieczarek marynowanych 280 g
papryka konserwowa ok. 8/9 kawałków lub 1 duża sztuka świeża
kukurydza
1 cebula
4 jajka
0.5 jabłka
ogórki w zalewie musztardowej ok. 5 całych sztuk (można dać kwaszone bądź konserwowe)
3 łyżki majonezu
2 łyżki musztardy
2 łyżki musztardy
WYKONANIE:
3. Pieczarki pokrój w ćwiartki lub połówki i dodaj do miski. Dorzuć odsączoną z zalewy kukurydzę i wsyp do reszty składników;
ile majonezu i ile musztardy.?
OdpowiedzUsuń3 łyżki majonezu i 2 łyżki musztardy :)
Usuń