Domowy krem czekoladowy to świetny zamiennik gotowych słodyczy nie tylko dla dzieci, ale i dorosłych. Kiedy mam ochotę na coś słodkiego robię właśnie ten krem, który w pełni zaspokaja apetyt na słodkie ;)
SKŁADNIKI:
1 dojrzałe awokado
1 bardzo dojrzały banan
2 kopiaste łyżki ciemnego kakao
40 g orzechów laskowych
opcjonalnie: miód/cukier/syrop klonowy
WYKONANIE:
1. Orzechy zmiel w blenderze lub bardzo drobno posiekaj;
2. Do kielicha blendera przełóż zmielone orzechy, miąższ z awokado, pokrojone w plasterki banany i kakao. Zblenduj całość na gładki krem. Możesz dodać miód lub inne słodzidło.
3. Gotowy krem przechowuj w lodówce.
SMACZNEGO :)
Robiłam że śliwek, to też na pewno spróbuję
OdpowiedzUsuń