Cukinia panierowana to szybka propozycja na smaczną przekąskę, ale również błyskawiczny obiad. Podaję ją na zimno z sosami bądź na ciepło. W każdej formie smakuje bardzo dobrze.
SKŁADNIKI:
SKŁADNIKI:
1 średniej wielkości cukinia
2 jajka
sól, pieprz
bułka tarta do panierowania
WYKONANIE:
1. Obraną cukinię pokrój na ok. 1.5-2 cm plasterki;
2. Każdy krążek cukinii delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa. Dzięki temu panierka będzie się dużo lepiej trzymać;
3. Jajka dopraw solą i pieprzem a następnie dokładnie rozkłóć. Panieruj cukinię najpierw w jajku a potem bułce tartej;
4. Plastry cukinii smaż z obydwu stron na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.
To jest bardzo dobre, często to robię.
OdpowiedzUsuńDo tego szybkie i proste.. czego chcieć więcej ;)
Usuń