Zarówno ja, jak i moja rodzina uwielbiamy fasolkę szparagową - w każdej postaci. Tym razem w wyniku eksperymentów powstała przepyszna sałatka z tym warzywem.
SKŁADNIKI:
200 g fasolki szparagowej żółtej
300 g pomidorków koktajlowych
120 g oliwek zielonych
2 cebule
1 kostka sera feta
SOS:
4 łyżki oliwy
1 łyżka miodu
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki musztardy
WYKONANIE:
1. Cebulę pokrój w półplasterki lub w kostkę;
2. Oliwki pokrój na połówki;
3. Fasolkę ugotuj z łyżką soli aż będzie miękka (ok. 10min) a następnie pokrój w krótsze paseczki;
4. Pomidorki przekrój na połówki;
5. Fetę pokrój w kostkę;
6. Przygotuj sos: wymieszaj dokładnie wszystkie składniki;
7. Gotowy sos dokładnie wymieszaj z sałatką.
SMACZNEGO ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz