Uwielbiam domowe tiramisu z dodatkiem malin. Jest jeszcze lepsze od oryginalnej wersji. Mój mąż stwierdził nawet, że jest to jedno z najsmaczniejszych ciast jakie przygotowuję. Spróbujcie sami. ;)
BLASZKA 24 x 24 cm
500 g mascarpone
4 jajka
0.5 szklanki cukru pudru
400 g podłużnych herbatników ( na 2 warstwy)
4 łyżki ciemnego kakao
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej zalanej 0.5 szklanki wrzątku
ok. 150-200 g malin
WYKONANIE:
ZOBACZ FILM Z MOIM WYKONANIEM TEGO PRZEPISU.
1. Jajka ubij dokładnie na parze;
2. Do lekko przestudzonej masy jajecznej dodaj cukier puder i miksuj aż do całkowitego rozpuszczenia cukru;
3. Ciągle miksując dodawaj stopniowo mascarpone aż do powstania gładkiego, jednolitego kremu;
4. W blaszce wyłożonej papierem ułóż warstwę biszkoptów namoczonych w kawie;
5. Wyłóż połowę kremu i posyp wierzch dwoma łyżkami kakao;
6. Rozsyp równomiernie maliny i przykryj kolejną warstwą biszkoptów nasączonych w kawie;
7. Rozsmaruj resztę kremu na cieście, wierzch posyp kakao i wstaw całość do lodówki - najlepiej na całą noc.
SMACZNEGO :)
https://mojewyroby.wordpress.com/
OdpowiedzUsuńcudowne poproszę o kawałek ,i zapraszam na blog
Czy mogą być mrożone maliny
OdpowiedzUsuńTak, tylko prosze je najpierw rozmrozić i odlać wodę/sok ;)
Usuń