Przepis na najlepsze grzybki dostałam od mamy. Ja i mój tata zawsze je uwielbialiśmy, teraz robię je u siebie w domu. ;)
SKŁADNIKI:
1 kg grzybów ( u mnie podgrzybki)
500 ml wody
250 ml octu 10%
2 łyżki soli
0.5 szklanki cukru
0.5 łyżeczki pieprzu
0.5 łyżeczki cynamonu
8 ziarenek ziela angielskiego
4 liście laurowe
WYKONANIE:
ZOBACZ FILM Z MOIM WYKONANIEM TEGO PRZEPISU.
1. W garnku zagotuj wodę, wrzuć grzyby i gotuj przez 2 minuty;
2. Odcedź grzyby, przełóż do garnka, dodaj wodę, sól, cukier i gotuj ok. 7 min;
3. Dodaj ocet i przyprawy, gotuj przez kolejne 7 min;
4. Przełóż grzyby do słoiczków, zalej zalewą i zakręć (pamiętaj aby do każdego słoiczka wrzucić liść laurowy i ziele angielskie);
5. Słoiki przełóż do garnka, zalej ciepłą wodą i pasteryzuj ok. 10-15 min.
SMACZNEGO :)
No,to jutro wypróbuję, dziękuję
OdpowiedzUsuńPolecam! :)
Usuń