Kolejna szybka propozycja na ciasto do kawy. Jest szybkie i łatwe do zrobienia - takie lubię najbardziej. ;)
SKŁADNIKI:
BLASZKA 24 x 24 cm
450 g startej marchewki
1.5 szklanki oleju
4 jaja
200 g cukru ( ok. 1 szklanka)
260 g mąki pszennej ( niecałe 2 szklanki)
2 łyżeczki cynamonu
szczypta soli
1 płaska łyżeczka sody
2 łyżeczki proszku do pieczenia
20 g przyprawy do piernika ( 1 opakowanie)
50 g posiekanych orzechów włoskich
WYKONANIE:
2. Ciągle miksując dodawaj po jednym jajku. Ubijaj całość aż powstanie puszysta masa;
4. Na koniec wsyp orzechy i dodaj marchewkę, ponownie wszystko wymieszaj. Ma powstać jednolita masa;
5. Przelej ciasto do formy wyłożonej papierem i wstaw do nagrzanego do 180 st C piekarnika. Piecz ciasto ok. 60 min ( do suchego patyczka).
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz