Szybka i bardzo smaczna przekąska na wszelkie domowe imprezy. Idealne na Sylwestra.
SKŁADNIKI:
1 opakowanie ciasta francuskiego
8 łyżeczek ostrego keczupu
ok. 100 g szynki pokrojonej w paseczki
ok. 100 g startego sera żółtego
1 roztrzepane jajko
odrobina suszonej bazylii do posypania wierzchu
WYKONANIE:
1. Ciasto francuskie podziel na 8 kwadratów;
3. Na każdy kwadrat połóż odrobinę szynki i startego sera. Możesz dodać też oliwki lub inne ulubione dodatki;
4. W każdym kwadracie pozawijaj rogi do środka, tak aby powstała koperta a następnie posmaruj wierzch rozmąconym jajkiem;
5. Przełóż koperty na blachę wyłożoną papierem i posyp je suszoną bazylią. Wstaw przekąski do nagrzanego do 200st C piekarnika na 20 min.
SMACZNEGO :)
Są no oko smaczne jak zrobię dam znać
OdpowiedzUsuńSą naprawdę pyszne! Polecam :)
UsuńCo jeszcze można włożyć do środka bułeczek? Czy jajko na twardo będzie dobre?:)
OdpowiedzUsuńZ jajkiem na twardo nigdy nie próbowałam, więc nie wiem. Czasem dodaję kiszonego ogórka albo paprykę konserwową, zamiast żółtego sera można dać mozzarellę:)
UsuńDzięki:) jak zrobie dam znać:) ciasto np. oszut pieke na faecta dosc często:)
OdpowiedzUsuńProszę o opinię po zrobieniu! :) Aaa oszust.. cieszę się, że smakuje:>
Usuń