Śmiało mogę powiedzieć, że jest to moje odkrycie 2021 r. Pierwszy raz zrobiłam to ciasto kilka dni temu i tak mi posmakowało, że sama zjadłam połowę.. :D Na pewno będzie się pojawiać częściej w moim domu.
SKŁADNIKI:
1 duże opakowanie herbatników (400g)
KREM:
500 ml śmietanki 30%
2 x 250 g serka mascarpone
100 g rozpuszczonej białej czekolady
1 szklanka wiórek kokosowych
opcjonalnie: cukier puder wedle uznania
+ dżem porzeczkowy
+ wiórki do posypania wierzchu
WYKONANIE:
2. Dodaj mascarpone i zmiksuj do połączenia składników (jeśli dosładzasz krem, dodaj cukier razem z mascarpone);
8. Ułóż ostatnią warstwę ciastek, wyłóż resztę kremu. Wierzch posyp wiórkami. Ciasto wstaw do lodówki - najlepiej na całą noc.
SMACZNEGO ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz