W ostatnim czasie jest to jeden z moich ulubionych przepisów na szybki obiad. Przygotowanie zajmuje dosłownie moment, domownicy się zajadają.. czego chcieć więcej ;)
SKŁADNIKI:
200-250 g cienkiej kiełbasy
3 średniej wielkości cebule
2 puszki białej fasoli
1 szklanka
4 łyżki koncentratu pomidorowego
1 szklanka passaty pomidorowej
przyprawy:
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka słodkiej papryki
odrobina chilli
sól, pieprz do smaku
WYKONANIE:
1. Kiełbasę pokrój w drobną kostkę (możesz również dodać inną wędlinę, ja czasem rzucam zalegającą w lodówce szynkę);
3. Kiełbasę z cebulą podsmaż na łyżce tłuszczu (u mnie smalec) a następnie dodaj przyprawy, koncentrat i passatę pomidorową. Gotuj całość przez kilka minut;
4. Na koniec dodaj odcedzoną fasolę i duś pod przykryciem aż będzie miękka.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz