Jajka faszerowane po tatarsku to kolejny przysmak, bez którego nie wyobrażam sobie Wielkanocy. Są przepyszne, zawsze robię podwójną porcję - tak szybko znikają ze stołu.
SKŁADNIKI:
6 jaj ugotowanych na twardo
1 mała cebula
2 małe ogórki kiszone
3 łyżeczki jogurtu naturalnego
3 łyżeczki sosu tatarskiego
sól, pieprz do smaku
szczypiorek do dekoracji (opcjonalnie)
WYKONANIE:
3. Jajka pokrój na połówki, żółtka wrzuć do miski z cebulą i ogórkiem a białka odstaw;
4. Przygotuj farsz: do miski dodaj jogurt i sos tatarski. Żółtka dokładnie utrzyj z resztą składników. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj;
5. Białka jaj napełniaj farszem i układaj na półmisku. Przed podaniem możesz udekorować jajka posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki.
SMACZNEGO :)
Pychotka, polecam :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńCieszę się:) Pozdrawiam
Usuń