Nie sądziłam, że słodkie ciasto ze słoną nutą może aż tak dobrze smakować. To jest zdecydowany faworyt tego sezonu :)
SKŁADNIKI:
BLASZKA 24 x 24 cm
2 opakowania słonych krakersów ( 2 x 175 g)
KREM:
300 g miękkiego masła
0.5 szklanki cukru pudru
200 g masła orzechowego
200 ml śmietanki kremówki
POLEWA:
50 g mlecznej czekolady
50 ml śmietanki 30%
+ ok. 100 g drobno pokruszonych orzechów włoskich
WYKONANIE:
12. Przygotuj polewę: śmietankę mocno podgrzej, dodaj pokruszoną czekoladę, zdejmij z kuchenki i dokładnie wymieszaj a następnie delikatnie przestudź;
13. Wierzch ciasta polej polewą i posyp pokruszonymi orzechami. Wstaw ciasto do lodówki na kilka godzin.
SMACZNEGO :)
Muszę to zrobić-napewno pyszne.
OdpowiedzUsuńZdecydowanie polecam! Pozdrawiam :)
UsuńJa zrobię jutro, już czuję że będę lizać palce aż do łokci..
OdpowiedzUsuńO tak, ciasto jest na prawdę przepyszne! :):)
Usuń