Dzielę się z Wami kolejnym świetnym przepisem na sernik. Puszysty, delikatny i bardzo kremowy - właśnie taki wychodzi z tego przepisu. :)
SKŁADNIKI:
BLASZKA 24 x 24 cm
KRUCHE:
300 g mąki pszennej
200 g zimnego masła
4 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka śmietany 18% (opcjonalnie)
15 min podpiec w 170-180 st C
MASA SEROWA:
1 kg sera z wiaderka
4 białka + 5 jaj
1 budyń śmietankowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
100 g cukru
330 ml śmietanki 30%
+ puszka masy kajmakowej
WYKONANIE:
1. Wszystkie składniki na kruche wrzuć do misy robota i zagnieć gładkie ciasto. Następnie wyklej nim dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia;
2. Podpiecz spód w piekarniku nagrzanym do 180 st C przez ok. 10-15 min;
4. W drugiej misce zmiksuj żółtka z cukrem na jasną i puszystą masę. Cukier ma się całkowicie rozpuścić;
10. Przelej masę serową na podpieczony spód i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st C na ok. 60 min. Studź przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Przed podaniem posmaruj wierzch kajmakiem.
SMACZNEGO :)
Witaj, w składnikach do masy jest proszek do pieczenia i mąka ziemniaczana. Dalej w kropkach nie ujmujesz mąki ziemniaczanej i proszku do pieczenia. W którym zatem monecie je dodać?
OdpowiedzUsuńFaktycznie, mój błąd. Już poprawiam. Mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia dodajemy razem z budyniem. ;) Pozdrawiam
Usuń