Sernik na zimno z musem brzoskwiniowym to szybka, łatwa i bardzo smaczna propozycja na deser do kawy. U mnie zawsze znika w mgnieniu oka ze stołu - wszyscy się zajadają :)
SKŁADNIKI:
BLASZKA 24x24 cm
1 opakowanie biszkoptów
MASA SEROWA:
800-850 g twarogu
80 g cukru pudru
2 galaretki ( u mnie wiśniowe)
200 ml śmietanki 30%
MUS BRZOSKWINIOWY:
2 galaretki ( najlepiej brzoskwiniowe) - nie miałam więc dałam agrestowe
1 puszka brzoskwiń + sok z puszki
2 łyżeczki żelatyny
WYKONANIE:
1. Galaretki do masy serowej rozpuść w 250 ml wrzątku i odstaw do wystudzenia;
6. Na dnie blaszki wyłożonej papierem ułóż warstwę biszkoptów. Możesz je dodatkowo nasączyć wodą z cytryną;
8. Odlej 0.5l soku z brzoskwiń (jeśli jest mniej - dolej wody) i zagotuj. Następnie wsyp galaretki, żelatynę i dokładnie wymieszaj. Odstaw do przestudzenia i delikatnego stężenia;
10. Lekko tężejący mus wyłóż na ciasto i ponownie wstaw blaszkę do lodówki - najlepiej na całą noc.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz