Szybkie i bardzo smaczne ciasto bez pieczenia z dodatkiem kajmaku. ;) Zrobiłam je pierwszy raz na ostatni weekend, od teraz będzie gościć częściej na naszym stole ;)
SKŁADNIKI:
BLASZKA 24x24 cm
1 duże opakowanie herbatników
1 puszka masy kajmakowej
330 ml śmietanki 30%
500 g mascarpone
ok. 1/4 szklanki cukru pudru
ok. 100 g orzeszków ziemnych w kolorowej czekoladzie
WYKONANIE:
2. Dodaj mascarpone i krótko zmiksuj. Podziel krem na 2 części. W jednej misce zostaw 1/3 w drugiej 2/3 kremu;
4. Połowę kremu z większej porcji rozsmaruj na herbatnikach i połóż kolejną warstwę ciastek;
9. Wierzch posyp pokruszonymi orzeszkami w kolorowej czekoladzie. Wstaw ciasto do lodówki na ok. 2-3 h.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz