Buraczki zasmażane do obiadu to mój smak dzieciństwa. Najlepsze robi moja mama - pasują do białego sosu, kotletów mielonych i wielu innych dań obiadowych. Są po prostu najlepsze :)
SKŁADNIKI:
500 g ugotowanych buraków
1 mała cebula ( lub pół dużej)
1 łyżka masła
1 płaska łyżka mąki pszennej
0.5 łyżeczki cukru
0.5 łyżeczki soli
odrobina pieprzu
2 łyżki soku z cytryny/octu jabłkowego
WYKONANIE:
2. Cebulkę bardzo drobno pokrój;
4. Do cebuli dodaj mąkę, wymieszaj i chwilę podsmażaj na średnim ogniu;
6. Dodaj cukier, sól, pieprz, sok z cytryny bądź ocet jabłkowy. Całość ponownie wymieszaj i podsmażaj razem przez chwilkę.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz