Burza piaskowa to popisowy przepis mojej cioci. Jest szybkie i tak smaczne, że znika ze stołu raz dwa.. Prosimy o nie za każdym razem kiedy mamy się spotkać w rodzinnym gronie😍
SKŁADNIKI:
1 opakowanie herbatników (400g)
KREM:
1 szklanka mleka
1/4 szklanka cukru pudru
260 g miękkiego masła
2 szklanki mleka w proszku
400 g nutelli
150 g orzechów włoskich/laskowych
POLEWA:
100 g czekolady białej
100 g masła
WYKONANIE:
3. Miękkie masło dokładnie zmiksuj;
4. Do utartego masła dodawaj stopniowo i naprzemiennie przestudzone mleko i mleko w proszku. Miksuj aż powstanie gładki, jednolity krem;
11. Przygotuj jasną polewę: masło rozpuść w rondelku, dodaj połamaną czekoladę i podgrzewaj na niewielkim ogniu aż powstanie gładka, jednolita polewa;
12. Jeszcze ciepłą polewą posmaruj herbatniki. Dodatkowo możesz ozdobić ciasto ciemną polewą.
SMACZNEGO ;)
Jak można się pozbyć skórek z orzechów?
OdpowiedzUsuńUprażone orzechy przekładam na ściereczkę i pocieram - skórki same schodzą:)
Usuń