Keks na święta musi być. To jest nowy przepis, który dostałam od cioci - robiłam go pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni 😍 Następnym razem użyję podwójnej porcji składników na tę blaszkę żeby był wyższy :)
SKŁADNIKI:
BLASZKA 30x11 cm
3 jajka
0.5 szklanki cukru pudru
1.5 szklanki mąki pszennej
1 płaska łyżeczka sody
3 łyżki oleju
bakalie i orzechy ( ok. 300 g)
u mnie skórka cytrynowa
skórka pomarańczowa
orzechy włoskie
suszona żurawina
suszone morele
WYKONANIE:
4. Przełóż ciasto do keksówki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 175stC na ok. 50 min. Piecz do suchego patyczka.
SMACZNEGO :)
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńA w jakiej foremce byl pieczony? Czy jesli wezme mala (25 cm) to bedzie oke?
OdpowiedzUsuńPiekłam w 30x11 cm ;) Forma o dł. 25cm będzie zdecydowanie lepsza
Usuń