Robię tę sałatkę co roku na święta - wszystkie ciocie ją uwielbiają. Jest bardzo smaczna, ładnie wygląda i do tego nie wymaga dużo pracy :)
SKŁADNIKI:
Makaron z dwóch zupek chińskich ( u mn
ie ostre) + jedna przyprawa
ie ostre) + jedna przyprawa
6-7 małych ogórków kiszonych
1 mały słoik papryki konserwowej ( ok. 2 niewielkie sztuki)
200 g szynki
1 puszka kukurydzy
SOS:
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
WYKONANIE:
1. Pokruszony makaron z zupek chińskich wrzuć do miseczki, dodaj jedną saszetkę przyprawy i zalej minimalną ilością wrzątku. Przykryj i odstaw na kilka minut;
6. Przygotuj sos: jogurt i majonez wrzuć do miseczki, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj;
7. Przełóż sos do miski z sałatką i dokładnie wymieszaj.
SMACZNEGO :)
Super przepis👍taka delikatna sałatka i nie tucząca.
OdpowiedzUsuń