Euforia powstała z tego co nam zalegało w szafkach i lodówce - okazała się tak smaczna, ża na pewno będę ją robić cześciej. :)
SKŁADNIKI:
250 g ugotowanego makaronu świderki
250 g filetu z indyka
+przyprawy ( sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa złoty kurczak)
1 mozzarella (125g)
1 puszka groszku
1 puszka kukurydzy
2-3 łyżki majonezu
sól, pieprz
WYKONANIE:
2. Na rozgrzaną patelnię z łyżką oleju wrzuć pokrojoną pierś i przyprawy. Smaż ją na złoty kolor a następnie przestudź;
4. Do dużej miski wrzuć pokrojoną mozzarellę, pierś z indyka, ugotowany makaron i odączony groszek z kukurydzą;
5. Dodaj majonez, ewentualnie dopraw solą i pieprzem do smaku. Całość wymieszaj.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz