Warstwowe sałatki zawsze dobrze się prezentują dlatego też robię je kiedy mam gości. Tym razem poniosła mnie fantazja i wyszło mi takie cudo - rodzina się zajadała i chwaliła. ;)
SKŁADNIKI:
200 g piersi z indyka + słodka papryka, bazylia, czosnek
1 puszka kukurydzy
1 puszka zielonego groszku
1 słoik selera konserwowego
200 g żółtego sera
0.5 szklanki orzechów włoskich
SOS:
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy
2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
sól, pieprz do smaku
+ keczup łagodny/pikantny (wedle upodobań)
WYKONANIE:
1. Umytą i osuszoną pierś z indyka pokrój w kosteczkę;
2. Przełóż mięso do miseczki, wsyp przyprawy i wymieszaj. Odstaw na min. 1h do lodówki;
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz