Sernik to zdecydowany król wszystkich ciast. A ten przepis to jeden z moich ulubionych - szybki, łatwy, nie da się go zepsuć:) Pięknie wygląda - pasuje na każdą okoliczność.
SKŁADNIKI:
1 małe opakowanie ciemnych herbatników
MASA SEROWA:
1 kg sera z wiaderka
3 jajka
0.5 szklanki cukru pudru
120 g masła
1 budyń śmietankowy
1/3 szklanki śmietanki 30%
MUS:
450 g mrożonego mango
500 ml wrzątku
2 żółte galaretki ( u mnie cytrynowe)
WYKONANIE:
6. Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia poukładaj herbatniki a następnie wylej masę serową;
7. Wstaw sernik do piekarnika nagrzanego do 175stC na 90 min. Po tym czasie uchyl piekarnik i studź sernik przez ok. 1-2 godz;
8. Przygotuj mus: galaretki bardzo dokładnie rozmieszaj we wrzątku;
10. Tężejący mus wylej na sernik i wyrównaj. Schładzaj ciasto w lodówce przez min. kilka godzin.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz