Krem ze szparagów jadłam pierwszy raz na weselu u koleżanki. Tak nam posmakował, że postanowiliśmy zrobić podobny w domu - wyszedł pyszny, więc dzielę się z Wami przepisem;)
SKŁADNIKI:
2 pęczki szparagów
2-3 średnie ziemniaki
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki masła
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
0.5 l bulionu warzywnego
WYKONANIE:
5. Dodaj przeciśnięty czosnek i podsmażaj jeszcze przez chwilę;
7. Następnie dodaj szparagi ( kilka główek możesz zostawić do dekoracji) i podsmażaj warzywa przez kilka minut. Co chwilę mieszaj całość aby warzywa się nie przypaliły;
9. Na koniec dopraw zupę solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zdejmij z ognia i zblenduj całość na krem.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz