Genialne i dziecinnie proste ciasto z truskawkami - idealne na letni sezon. Mało wymagające a jakże pyszne - do kawy, herbaty czy kakao. Lubią je zarówno małe łasuchy jak i duże :)
SKŁADNIKI:
TORTOWNICA 24x24 cm
200g miękkiego masła
160g cukru pudru
4 duże jajka
250g mąki pszennej (użyłam tortowej)
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
+ ok. 500-600 g umytych i pokrojonych truskawek
opcjonalnie KRUSZONKA z tego przepisu -> KLIK
WYKONANIE:
3. Dodaj przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmiksuj ciasto na najmniejszych obrotach - tylko do połączenia składników;
4. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównaj wierzch;
6. Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 180st C na ok. 45-50 min.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz