SKŁADNIKI:
TORTOWNICA 24 x 24 cm
KRUCHE:
400 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 g zimnego masła
2 łyżki cukru
2 żółtka
1 łyżka śmietany 18%
+ 750 g wiśni ( u mnie pół na pół z czarną porzeczką)
2 łyżki mąki ziemniaczanej
BEZA:
4 białka
150 g cukru pudru
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
WYKONANIE:
2. Dno blaszki wyłożonej papierem wyłóż 2/3 ciasta a następnie podpiecz je przez ok. 15 min w 180stC;
3. Białka z cukrem pudrem ubij na sztywną pianę;
4. Dodaj mąkę ziemniaczaną i ponownie krótko zmiksuj;
5. Odsączone z nadmiaru soku owoce wymieszaj z mąką ziemniaczaną;
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz