Brak czasu i nadmiar pomidorów sprawił, że powstała pyszna kolacja na ciepło - wszyscy domownicy zachwyceni prosili o kolejną porcję :)
SKŁADNIKI:
forma o śr. 22cm
250 g mąki
170 g masła
1 żółtko
1 łyżka śmietany
2-3 pomidory
3 plasterki sera żółtego
1 mozzarella
sól, pieprz, kolendra
WYKONANIE:
1. Wszystkie składniki na kruche wrzuć do misy robota i zagnieć gładkie, jednolite i elastyczne ciasto;
3. Wstaw tartę do piekarnika nagrzanego do 180stC na 20 min aż się delikatnie zrumieni;
4. Na przestudzonym, podpieczonym spodzie poukładaj plasterki mozzarelli i pomidorów. Następnie posyp je przyprawami i wierzch przykryj plasterkami żółtego sera. Zapiecz całość w 180stC przez ok. 20 min.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz