Uwielbiam mieć w domu coś słodkiego do kawy.. A to jest jeden z faworytów. Szybkie, mało wymagające i PRZEPYSZNE ciasto ;)
SKŁADNIKI:
FORMA 30 x 14 cm
200 g masła
100 g cukru pudru
4 jajka
200 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 budyń czekoladowy
+ ok. 300 g mrożonych malin
WYKONANIE:
1.Zacznij miksować miękkie masło. Po chwili dodawaj stopniowo cukier puder i miksuj aż powstanie jasna, puszysta masa;
3. Na koniec dodawaj stopniowo przesiane suche składniki i krótko miksuj. Tylko do połączenia składników;
4. Przełóż ciasto do formy posmarowanej masłem i obsypanej bułka tartą. Na wierzch wysyp zamrożone maliny;
5. Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 180stC na ok. 35min.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz