Pyszny sernik z serków wiejskich - robiłam pierwszy raz z polecenia cioci. I faktycznie wyszedł pyszny. Na pewno będę wracać do tego przepisu częściej ;)
SKŁADNIKI:
TORTOWNICA o śr. 24 cm
KRUCHE:
400 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 g zimnego masła
2 łyżki cukru
2 żółtka
1 łyżka śmietany 18%
MASA SEROWA:
500 g serka wiejskiego ( u mnie light)
200 g jogurtu naturalnego greckiego
250 g twarogu
3-4 pełne łyżki cukru pudru
3 jajka
2 budynie śmietankowe
WYKONANIE:
3. Spód podpiecz w piekarniku nagrzanym do 180stC aż się zrumieni ( ok. 15-20 min);
6. Do masy dodaj jajka i budynie. Zmiksuj całość na jednolitą masę;
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz