Kaprysek to szybkie i bardzo smaczne ciasto z masą owocową. Zrobiłam je na osttani weekend do kawy i poszło w jeden wieczór. :)
SKŁADNIKI:
TORTOWNICA 24 x 24 cm
1 opakowanie podłużnych biszkoptów
600 ml śmietanki 30%
2 śmietan-fixy lub 3 płaskie łyżki mleka w proszku
2 łyżki cukru pudru
1 kg owoców ( u mnie 0.5 kg gruszek i 0.5 kg jabłek)
0.5 szklanki wody
3 galaretki ( u mnie pomarańczowe)
+ czekolada mleczna do dekoracji
WYKONANIE:
1. Obrane i pokrojowe owoce przełóż do garnka, wlej wodę i gotuj pod przykryciem aż się rozpadną;
8. Masę śmietanową wyłóż na owocową galaretkę. Wstaw ciasto do lodówki - najlepiej na całą noc. Przed podaniem udekoruj wierzch startą czekoladą.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz