Na urodzinach u koleżanki próbowałam tego sernika po raz pierwszy. Jaki on jest pyszny to się w głowie nie mieści! Robię w domu na okrągło - wszyscy lubią:)
SKŁADNIKI:
TORTOWNICA 24 x 24 cm
SPÓD:
100 g roztopionego masła
200 g ciastek ( u mnie hity)
MASA:
1 kg sera z wiaderka
150 ml śmietanki 30%
200 g czekolady mlecznej
0.5 szklanki cukru pudru
5 jajek
1 budyń czekoladowy
WYKONANIE:
1. Śmietankę przelej do rondelka i mocno podgrzej;
3. Ciastka zblenduj na piasek;
9. Wylej masę serową na ciasteczkowy spód i wstaw sernik do piekarnika nagrzanego do 150stC na 1.5h.
Przed podaniem wierzch posyp cukrem pudrem lub polej polewą czekoladową.
SMACZNEGO:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz