grudnia 27, 2022

Surowka z pora

Duszony por w śmietance na ciepło to mój ulubiony dodatek do obiadu. Zazwyczaj podaję go do ziemniaczków i kotleta. Smakuje wybornie!
dania obiadowe, sałatki, surówka obiadowa, por na ciepło, surówka z pora, por do obiadu




SKŁADNIKI:

2 pory
1 łyżka masła
ok. 1/4 szklanki śmietanki 30%
sól, pieprz do smaku

WYKONANIE:

1. Umytego pora pokrój na plasterki;
2. W garnku rozpuść łyżkę masła;


3. Wrzuć pokrojonego pora i smaż aż się zeszkli;
4. Dopraw solą, pieprzem i dalej smaż. Często mieszaj aby się nie przypalił;
5. Wlewaj stopniowo śmietankę i mieszaj. Duś jeszcze przez kilka minut. Podawaj na ciepło.



SMACZNEGO :)

dania obiadowe, sałatki, surówka obiadowa, por na ciepło, surówka z pora, por do obiadu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Prosty Przepis Na , Blogger