Zrobiłam tę sałatkę na wczorajsze święto - zjedliśmy ją w mig. Jest bardzo smaczna, więc polecam na weekend i wszelkie domowe uroczystości.
SKŁADNIKI:
300 g piersi z indyka
+ po 1 łyżeczce: słodkiej papryki wędzonej, przyprawy do gyrosa
odrobina chilli, sól, pieprz
1 puszka brzoskwiń
1 torebka ugotowanego ryżu
200 g żółtego sera
1 słoik papryki konserwowej
SOS:
2 pełne łżyki śmietany
2 pełne łyżki majonezu
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, opcjonalnie odrobina słodkiej papryki
WYKONANIE:
2. Do indyka wsyp przyprawy, możesz dodać łyżkę oliwy i wymieszaj całość. Odstaw mięso do lodówki na min. 1h;
3. Na rozgrzanej łyżce oliwy usmaż mięso a następnie je wystudź;
4. Przygotuj sos: wymieszaj ze sobą śmietanę, majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy;
8. Na dno miski wyłóż przestudzony ryż i połowę pokrojonej papryki;
9. Polej paprykę sosem. Wyłóż brzoskwinie i resztę papryki a następnie znowu polej sałatkę sosem;
11. Wyłóż resztę sosu. Na wierzchu poukłaj przestudzonego indyka.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz