Długo zbierałam się do wypróbowania tego przepisu. A szkoda! Bo jest szybki, tani i bardzo smaczny. Całą porcję zjedliśmy za jednym podejściem. Teraz robię z podwójnej porcji żeby było na dłużej. :)
SKŁADNIKI:
1 puszka białej fasoli
1 cebula
1 jabłko
sól, pieprz, majeranek
+ łyżka masła do smażenia
WYKONANIE:
2. Na patelni rozgrzej łyżkę masła/oleju a następnie wrzuć cebulę. Smaż ją nie średnim ogniu aż się zeszkli;
4. Do zeszklonej cebulki dodaj jabłko i podsmażaj razem aż zmięknie. W międzyczasie dopraw solą, pieprzem i szczyptą majeranku;
6. Dodaj podsmażoną cebulkę z jabłkiem i całość wymieszaj. Odstaw pastę do przestudzenia. I gotowe :)
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz