marca 02, 2023

Jajka faszerowane wiosenne

Jajka faszerowane to doskonała przekąską na każdą okazję. Ten przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy - jest tak prosty a jednocześnie tak smaczny, że żal go nie wypróbować. :)
przekąski, sałatki, jajka faszerowane, wiosenne jajka faszerowane, jajka faszerowane z rzodkiewką i ogórkiem, jajka wielkanocne, przystawka z jajek





SKŁADNIKI:

5 jajek ugotowanych na twardo
1 pęczek rzodkiewki
3-4 ogórki konserwowe
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz do smaku

WYKONANIE:

1. Rzodkiewkę pokrój w drobniutką kostkę;
2. Ogórki pokrój w drobniutką kostkę;


3. Do pokrojonych warzyw dodaj żółtka jaj. Rozgnieć je a następnie dodaj majonez, jogurt, musztardę i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj;
4. Połówki jajek nadziewaj przygotowaną pastą. Wierzch udekoruj pokrojoną rzodkiewką i ogórkiem.




SMACZNEGO :)

przekąski, sałatki, jajka faszerowane, wiosenne jajka faszerowane, jajka faszerowane z rzodkiewką i ogórkiem, jajka wielkanocne, przystawka z jajek




przekąski, sałatki, jajka faszerowane, wiosenne jajka faszerowane, jajka faszerowane z rzodkiewką i ogórkiem, jajka wielkanocne, przystawka z jajek


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Prosty Przepis Na , Blogger