Sałatka z krakersami to ostanio hit w naszym domu. Robię ją praktycznie co weekend i jeszcze nam się nie przejadła. Oczywiście na świątecznym stole pojawi się znowu i Wam też bardzo polecam.
SKŁADNIKI:
150 g żółtego sera
5-6 ogórków konserwowych
5 jajek ugotowanych na twardo
ok. 10-15 szt krakersów solonych
1 puszka kukurydzy
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
+ keczup
majonez
WYKONANIE:
4. Na dno salaterki wyłóż kilka pokruszonych krakersów, następnie połowę kukurydzy, warstwę keczupu i całego tuńczyka;
5. Rozsmaruj cienką warstwę majonezu, następnie wyłóż ogróki, jajka i ponownie polej wierzch keczupem;
7. Ser polej keczupem. Na wierz wyłóż pokruszone krakersy.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz