Roladę serową przygotowuje na wszelkie domowe imprezy - jest szybka, podzielna i bardzo smaczna. Super smakuje z sosem czosnkowym. Na świątecznym stole też nie może jej zabraknąć.
SKŁADNIKI:
400 g żółtego sera ( u mnie cheddar i gouda pół na pół)
3 jajka
3 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
FARSZ:
500 g pieczarek
450 g mrożonego szpinaku
1 duża cebula
sól, pieprz do smaku
+ serek śmietankowy
WYKONANIE:
5. Wstaw blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180stC na ok. 20 min;
6. W międzyczasie zetrzyj umyte pieczarki;
9. Na patelnię po szpinaku wylej łyżke oleju i zeszklij cebulkę;
11. Na koniec dodaj szpinak, wymieszaj całość, dopraw do smaku i podsmażaj przez kilka minut;
14. Zwiń roladę dość ciasno, ale delikatnie - aby się nie połamała. Owiń ją papierem i wstaw do lodówki na min. 1-2 aby się dobrze kroiła.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz