Zostało mi ostatnio kilka naleśników ze śniadania - żeby się nie zmarnowały przygotowałam je na obiad w wersji mięsnej - dzieci chwaliły, a to znak że wyszły naprawdę pyszne. :)
SKŁADNIKI:
Naleśniki usmażone z TEGO przepisu
400 g mięsa mielonego ( u mnie pierś z indyka)
sól, pieprz, słodka papryka wędzona, przyprawa do mięsa mielonego
2 łyżki passaty pomidorowej lub koncentratu pomidorowego
SOS BESZAMELOWY:
2 pełne łyżki masła
2 pełne łyżki mąki
300 ml ciepłego mleka
+ opcjonalnie mozzarella na wierzch
WYKONANIE:
5. Na koniec dodaj zeszkloną wcześniej cebulę, całość wymieszaj i odstaw;
7. Dodaj mąkę i ciągle mieszając podgrzewaj aż nie będzie grudek;
8. Na koniec wlewaj cienkim strumieniem mleko i mieszaj aż sos zgęstnieje;
10. Mięsne nadzienie nakładaj na naleśniki i zwijaj je w rulony;
11. Przełóż naleśniki do naczynia żaroodpornego a na wierzch wyłóż sos. Możesz dodatkowo poukładać mozzarellę;
12. Wstaw naleśniki do piekarnika nagrzanego do 180stC na ok. 35 min.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz