Aż dziwne, że wcześniej nie znałam tego przepisu. Spróbowałam tego ciasta ostatnio u teściowej i było tak smaczne, że zrobiłam u siebie. Szybkie, mocno wilgotne i baardzo dobre :)
SKŁADNIKI:
TORTOWNICA 24x24 cm
2 jajka
1 szklanka cukru
1.5 szklanki mleka
3 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki oleju
1.5 łyżki cynamonu
3 łyżki kakao
3 łyżki dżemu ( u mnie śliwkowy)
2 pełne łyżeczki sody oczyszczonej
+ czekolada mleczna/biała ( ok. 100 g)
WYKONANIE:
4. Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 180stC na ok. 45 min. Przed podaniem możesz posypać ciasto cukrem pudrem lub udekorować polewą.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz