Zrobiłam to ciasto na szybko kiedy mieliśmy mieć gości - nie potrzeba dużo czasu aby je przygotować a wygląda fajnie i co najważniejsze super smakuje.
SKŁADNIKI:
TORTOWNICA o ŚR. 24 cm
180 g herbatników
110 g masła
MASA I:
1 galaretka pomarańczowa
350 ml wrzątku
150 g czarnej porzeczki
2 serki waniliowe (po 150g każdy)
MASA II:
1 galaretka czerwona
350 ml wrzątku
150 g malin
2 serki waniliowe (po 150g każdy)
OPCJONALNIE polewa z białej czekolady
ok. 50 g mlecznej czekolady
3-4 łyżki śmietanki 30%
WYKONANIE:
4. Ciasteczkowy spód przełóż do formy wyłożonej papierem i dokładnie ugnieć. Odstaw tortownicę do lodówki na czas przygotowywania reszty ciasta;
10. Masę malinową wyłóż na warstwę porzeczkową i wyrównaj. Przed podaniem polej wierzch polewą z białej czekolady lub np. udekoruj startą czekoladą.
SMACZNEGO :)
Już widzę radość domowników po zaserwowaniu tak apetycznego ciasta! Szczególnie u dzieci :-)
OdpowiedzUsuń