Polecam pyszny i szybki serniczek na zimno w patriotycznych barwach. Idealny na jutrzejsze święto :)
SKŁADNIKI:
FORMA 30x11 cm
Kilka herbatników na spód
MASA CZERWONA:
2 galaretki czerwone
400 ml wrzątku
400 g zamrożonych (lub świeżych) owoców - u mnie truskawki i wiśnie
MASA JASNA:
600 g serków waniliowych
200 g jogurtu naturalnego
30 g żelatyny + minimalna ilość wody
WYKONANIE:
2. Dodaj zamrożone owocem wymieszaj masę a następnie zblenduj na gładki mus. Odstaw do lekkiego stężenia;
3. Na dnie formy wyłóż papier do pieczenia, a następnie poukładaj herbatniki ( u mnie pełnoziarniste);
7. Napęczniałą żelatynę przełóż do rondla i podgrzewaj na niewielkim ogniu aż się całkowicie rozpuści;
9. Wyłóż masę śmietankową na wierzch i wstaw ciasto do lodówki. Minimum na kilka godzin aby stężało.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz