Do Świąt co prawda jeszcze chwila, ale ja już testuję nowe przepisy. Zapisz ten przepis bo na pewno Ci się przyda. Wychodzi super kremowy, mokry, po prosty pyszny. Rodzina pokochała.
SKŁADNIKI:
TORTOWNICA 24x24 cm
1 opakowanie herbatników maślanych
MASA SEROWA:
1 kg sera z wiaderka
200 g śmietany 18%
0.5 szklanki cukru
6 jajek
200 g rozgopionego masła
100 g skórki pomarańczowej
1 budyń śmietankowy (40g)
+ opcjonalnie polewa czekoladowa
WYKONANIE:
2. Ser, jajka, śmietanę, cukier i roztopione masło przełóż do miski i zmiksuj krótko - tylko do połączenia składników;
5. Wstaw sernik do piekarnika nagrzanego do 175st C na ok. 70-75 min. Po przestudzeniu udekoruj polewą.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz