Trochę inna wersja tradycyjnej sałatki - mięso zastąpiłam gyrosem roślinnym z kotletów sojowych. Wyszło pysznie - wszystkim smakowało :)
SKŁADNIKI:
1 opakowanie kotletów sojowych
+ przyprawy: gyros, słodka papryka, majeranek, odrobiny kolendry
0.5 l bulionu warzywnego + 1 łyżka sosu sojowego
1 czerwona cebula
ok. 250 g pomidorków koktajlowych
1 ogórek zielony długi
1 puszka kukurydzy
0.5 małej kapusty pekińskiej
+ keczup
majonez
sól, pieprz do smaku
WYKONANIE:
8. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i usmaż kotlety. Pod koniec dodaj przyprawy i smaż jeszcze przez 2-3 min;
9. W misce ułóż następujące warstwy:
Wsytudzony gyros
cebula
keczup
papryka
ogórek
majonez
pomidorki
kukurydza
keczup
pekińska
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz