Ciasto ferrero rocher smakuje jak popularne czekoladki. Dla przełamania słodkości dodałam kwaśne owoce, które idelnie pasują. Polecam na weekend :)
SKŁADNIKI:
1.5 opakowania herbatników ( u mnie pełnoziarniste i maślane)
KREM:
500 g mascarpone
500 g śmietanki 30%
+
Do I kremu:
100 g zmielonych orzechów
1 duża łyżka nutelli
Do II kremu:
100 g rozpuszczonej czekolady mlecznej
MUS:
500 g porzeczek ( u mnie zamrożone)
1 galaretka czerwona
WYKONANIE:
5. Na dnie formy ułóż warstwę herbatników;
9. Ułóż kolejną warstwę ciastek;
10. Owoce przełóż do garnka ( u mnie zamrożone) i zagotuj. Natępnie wyłącz palnik, wsyp galaretkę i rozmieszaj;
11. Lekko przestudzone owoce wyłóż na wierzch ciasta. Wstaw je do lodówki na min. kilka godzin.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz